Den bedste kogeplade til dig og dine behov

En kogesektion kommer enten som en del af et komfur eller som et selvstændigt element, der placeres i eller på bordpladen. Du kan vælge mellem induktionskogeplader, glaskeramiske kogeplader eller gaskogeplader.

Induktionskogeplader

Induktionskogeplader kræver særlige gryder og pander med magnetisk bund. Kogepladen har en elektrisk spole, der sidder under kogefeltet. Det betyder, at det ikke er pladen der bliver varm, men derimod gryden eller panden. Står der ikke en gryde eller pande på kogepladen, bliver den altså ikke varm. Af samme årsag stopper den med at producere varme, så snart du fjerner kogegrejet. Når pladen alligevel er varm efterfølgende, skyldes det restvarme fra kogegrejet.

Det er derfor en meget energibesparende løsning. På overfladen er der ingen synlige forskel fra glaskeramiske plader. Induktionskogepladen er et meget populært valg.

Glaskeramiske kogeplader

Glaskeramiske kogeplader er kendetegnet ved en helt glat overflade, som er opdelt i kogezoner, som ligger under en hærdet glasplade. Kogepladen varmes op med el og forbruger dermed meget mere energi end en induktionskogeplade, og det kan tage længere tid at varme maden op. Dog kræver denne type kogeplade ikke særligt kogegrej, så stort set alt kogegrej kan bruges på glaskeramiske kogeplader.

Gaskogeplader

Med gasblus kan du hurtigt og præcist regulere temperaturen under madlavning, ligesom ved induktionskogeplader. Det kræver tilslutning til enten naturgas, flaskegas eller bygas, og der er visse krav til installationen. De kommer ofte i støbejern, men fås også med glasoverflade.

Energiklasse

Energiklassen indikerer, hvor stort energiforbrug produktet har. Skalaen for kogeplader spænder fra G-A, hvor A er mest energibesparende.

Antal kogefelter

Kogeplader findes med forskellige antal kogefelter. Nogle kogeplader giver også mulighed for at udvide kogefeltet, hvis du har store gryder eller pander.

Bosterfunktion

Nogle kogeplader giver mulighed for at bruge en Bosterfunktion, som bringer en gryde med vand i kog på meget kort tid.

Betjeningstyper

Der er stor forskel på måden kogepladerne skal betjenes, nogle er udstyret med knapper, andre med drejeknapper og nogle tredje med touch funktion. Det er derfor en god idé at overveje, hvordan du helst vil betjene din kogeplade.