Den helt rigtige tørretumbler til dig

Vi hjælper dig i denne guide med at finde den rette tørretumbler, der matcher dine behov. Det er vigtigt at overveje, hvor din nye tørretumbler skal stå, da det har betydning for hvilken vej lågen bør åbne samt dybden og bredden på maskinen, som bør være ens, hvis den skal stå i en vaskesøjle.

Kondenseringsevnen

Tørretumblerens evne til at fjerne og kondensere fugt fra rummet med varmepumpe. Den genbruger den varme luft for at holde energiforbruget nede. Angives i en skala fra G til A, hvor A er det mest effektive.

Kapacitet

Kapaciteten på en tørretumbler angiver, hvor mange kg. tøj tørretumbleren kan rumme ad gangen.

Energivenlige tørretumblere

Er du miljøbevidst, findes der masser af energivenlige tørretumblere. Ud fra maskinens energimærke kan du læse dig til maskinens energimæssige forhold som årligt energiforbrug, maskinens maks kapacitet og energiklasse.

Lydniveau

Er lydniveauet vigtigt for dig, er en tommelfingerregel at en tørretumbler med lydniveau under 66 dB(A), kan betegnes som støjsvag.

Styringssystemet

Der findes to typer styringssystemer. Med tidsstyring indstiller du den tid, du ønsker at tørretumbleren skal tørre. Med sensorstyring derimod, indstiller du den tørhedsgrad, du ønsker at opnå.